Kooikerhondjes van de Kytomba

 

Dagboekje tot aan de geboorte


14 januari 2023:

Ja hoor de temp is aan het zakken. Dus vanmiddag maar begonnen om de appeltaart te bakken. Hmmmm. Nu al zin in. Zal waarschijnlijk vannacht of morgen wel zijn.Er zijn er 2 die nergens erg in hebben:13 januari 2023:

Vrijdag de 13e wordt niet de geboortedag van de pupjes. Ze is nog erg rustig.

Op de bank springen lukt haar ineens niet meer.

Vanmorgen nog een kwartiertje met haar gaan wandelen. Terwijl ze normaal altijd vooraan loopt, liep ze nu een beetje achter me. Moet dit echt??? Het wordt haar echt te zwaar.

Slapen doet ze ook niet echt. Ze zit een beetje dromerig voor zich uit te kijken. Wat zou ze toch allemaal denken?


12 januari 2023:

De kritieke dag is voorbij. Vanaf nu maakt het niet meer uit als ze komen. Maar dat gaat nog niet gebeuren. Ik temperatuur nu 4x per dag en die is nog steeds hoog. Ook eet ze nog steeds als een bouwvakker. 

Het is gewoonte geworden om na de 1e pup appeltaart te eten. Spullen zijn inmiddels gekocht. De dag dat het gaat gebeuren dan bak ik hem en kunnen we lekker smullen. 

Buik foto van vanavond. Ze is nog enorm rustig. Maar de pupjes niet. Af en toe zie je Femte naar haar buik kijken zo van........wat is dat dan. 


11 januari 2023:

Wat klopt hier niet:


De post had het druk aan de deur vandaag:Een aantal pakken celstof matjes. 3 potten geitenmelk poeder. Voor het geval we moeten bijvoeden en anders mag Femte het allemaal opdrinken. Die krijgt na de geboorte zeker 1 kg vlees en een liter geitenmelk per dag.

Anti worm spullen voor als ze 2 weken zijn. En voor de zekerheid een nieuw potje betadine.

Samen in de werpkist. Dat zal volgende week niet meer mogen:

Vanmiddag  20 minuutjes gewandeld met Femte. Je kan merken dat dat meer dan genoeg is. Ze begon heel enthousiast, maar dat werd steeds minder. Ze waggelt als een eendje.


10 januari 2023:

Er is bijzonder weinig te vermelden. Femte heeft enorm veel honger. Ze vreet bijna letterlijk je vingers er bij op. Je moet echt uitkijken als je een koekje geeft. 

Temp. is nog lekker hoog. De pupjes zie je steeds beter bewegen. Femte wil nu ook constant bij je zijn. Ze vindt het niet leuk als ze alleen wordt gelaten. Dat kan je echt aan haar merken. 9 januari 2023:

De dag van de röntgenfoto! 

Vanmorgen begonnen met het temperaturen van Femte. Die is gelukkig nog lekker hoog. Dus vandaag en morgen gebeurt er helemaal niets. Ze mogen pas vanaf woensdag ter wereld komen, want dan zijn de longetjes volgroeid. Eerder........dan komen ze te overlijden. 

Femte is nog heel rustig. Af en toe graaft ze wat in haar mandje en alleen zijn vindt ze echt niet meer leuk. 

Het was echt weer een belevenis om de röntgenfoto te zien. En Femte..... die liet het allemaal heel geduldig over zich heen gaan. Het baasje van papa Zazu was er ook bij. We kregen van die mooie loodschorten om tegen de straling. 

Daarna was het tellen geblazen. 

Doordat ze zo lief bleef liggen, kwam er ook een hele duidelijke foto:

We weten nu wat we kunnen gaan verwachten. 


8 januari 2023:

Vandaag de kraamkamer afgemaakt. Alles ligt nu klaar. Doekjes, pincetten, zuigertje en allerlei andere spullen die je nodig hebt bij een bevalling.

Celstofmatjes besteld. Die gaan er heel wat door heen tijdens de geboorte. Maar ook erna. Die leg ik onder de vetbedden om de plas op te vangen. De vetbedden zijn er voor om de plas door te laten, dus ze liggen niet in hun eigen plas en een vetbed houdt de warmte vast.

Onder de vetbedden liggen nog electrische warmtematten, zodat de pupjes ook aan de onderkant niet afkoelen. En natuurlijk de warmtelamp erboven. Koud zullen ze het niet gauw krijgen. Ze kunnen hun eigen temperatuur nog niet regelen.

Morgen de röntgenfoto. Spannend. Kijken wat we kunnen gaan verwachten, want het aantal wat gezien is tijdens de echo wil niet zeggen dat die er allemaal nog zijn. Vruchtjes kunnen geresorbeerd worden.

Bij de röntgenfoto kunnen ze de ruggengraatjes zien/tellen.

Het buikje van vandaag:


7 januari 2023:

Vanaf vandaag probeer ik elke dag wat te schrijven over Femte en hoe het met haar gaat. 

In het kort. Het gaat goed met haar. Ze is nu wel snel moe. Heeft meer moeite om op de bank te springen. 

We zijn vandaag begonnen om de huiskamer te verbouwen. Alles uitgeruimd en in de serre gezet. Schoongemaakt enz enz

Het zeil hebben we neergelegd. Dat kan nu een nacht "uitliggen". Morgen gaan we de kraamkamer inrichten. 

De pupjes kan je goed voelen. Als je je heel goed concentreert, dan kan je de buik zelfs zien bewegen. 

Vandaag is Femte voor het eerst niet meer mee geweest naar het bos voor de lange wandeling. Ze zou best nog wel willen, maar we moeten haar tegen zichzelf beschermen. 


E-mailen
Map