Kooikerhondjes van de Kytomba

 

Winja is ziek


Afgelopen 9 juni kwamen we eind van de middag thuis en vonden we onze Winja lusteloos in haar mand. Kwam niet zoals anders vrolijk lachend naar ons toe. Ze was echt ziek om te zien. Gelukkig konden we gelijk naar de dierenarts. 

Daar zagen ze ook wel gelijk dat het niet goed ging met haar. Ze konden alles met haar doen zonder tegenstribbelen. 

Bij de echo niets bijzonders gezien, daarom röntgenfoto's laten maken en daar werd een grote witte vlek gezien. Konden 3 dingen zijn. Longontsteking, vocht of een gezwel. 

Dierenarts ging uit van vocht en heeft haar een spuit gegeven om het vocht af te voeren. Ook plaspillen meegekregen. 

De dagen erop ging het iets beter met haar. 12 juni wederom een röntgenfoto laten maken. Op de foto was de vlek niets veranderd. Niet goed dus. Doorverwezen naar het dierenziekenhuis in Waalwijk. Daar zouden ze een CT-scan kunnen maken. 

16 juni naar het ziekenhuis voor de scan. Daar werd aangeraden om geen scan te doen maar een biopsie te nemen, omdat ze op de scan ook konden zien dat er iets zou zitten, maar nog steeds niet zouden weten wat het dan wel was. 

Dmv echo en een heel dun naaldje is de biopsie genomen. 

De 18e kregen we al uitslag. Waar we al bang voor waren kwam uit. Winja heeft een longcarcinoom van 7 cm. Is kwaadaardig en komt ergens anders vandaag. Dat laten we niet meer onderzoeken. Teveel belasting voor haar en ze schiet er niets mee op. 

Oncoloog geeft haar nog weken en als ze heel goed is nog wat maanden. 

Op dit moment gaat het "goed" met haar en merk je er niets van. Ze wandelt dus ook gewoon weer mee in het bos. We bekijken het per dag en genieten nog van haar met volle teugen. 

Ze krijgt van ons CBD olie en de plaspillen moet ze ook blijven innemen. 

 

E-mailen
Map